sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Viestinnän valinnaisaine Lielahden koulussa

Aloitimme syksyllä 2012 uuden Viestintä - nimisen valinnaisaineen tarjoamisen täällä Lielahden yläkoulussa. Nyt on menossa jo toinen vuosi, ja olemme valmiita kertomaan tarkemmin mitä viestinnän tunneilla tehdään.
Tavoitteena on dokumentoida Viestintä - valinnaisaine niin hyvin, että joku toinen koulu voisi ottaa osia tai koko paketin käyttöönsä näin halutessaan.

Viestinnässä integroimme tieto- ja viestintätekniikan sekä äidinkielen osa-alueita yhteen. Opetuksesta vastaavat tietotekniikan opettaja Tiina Partanen sekä äidinkielen opettaja Antti Huttunen. Opettajat vetävät vuorotellen jaksoja (n. 2-4 viikkoa). Uusi projekti voidaan aloittaa esim. niin että ensin Tiina opettaa uuden ohjelman käyttöä iPadeillä tai läppäreillä ja sitten Antin kanssa tehdään varsinainen työ tai sitten Antin kanssa suunnitellaan sisältö, joka toteutetaan Tiinan kanssa.

Viestinnän tunneilla tehdään harjoitustöitä eri medioiden maailmoihin liittyen: radio, TV, animaatio, elokuva, mainos, lehti, internet, mobiili jne.